Medlemsmøte 7. februar 2024.

Medlemsmøte 7. februar 2024.

Publisert av Erik Undrum den 10.02.24. Oppdatert 25.02.24.

I alt 15 medlemmer hadde trosset kulde og issvuller og funnet veien til kantina på Hjortnes denne dagen. Foruten småprat, kaffe og wienerbrød og utlodning av gavekort fra vinmonopolet, hadde vi denne gangen avtalt med konserndirektør HR, Einar Monstad, som skulle orientere oss litt om hva som er på gang i Color Line for tiden.

Som i så mange andre store bedrifter er bærekraft blitt svært viktig. For Color Line betyr dette å frakte minst like mye og like mange som i dag, men med vesentlig reduserte utslipp. Oppgradering av så vel bunnstoff på skipene som elektrifisering skal her bli til hjelp for å nå målet om en utslippsfri fremtid. Målet er å bli helt utslippsfri før 2050.

Einar kunne videre fortelle oss at kundesammensetningen hadde forandret seg de siste årene. Tidligere fraktet Color Line flest norske passasjerer, men dette har endret seg etter pandemien, nå er de fleste passasjerene fra andre land.

Videre var han innom datasikkerhet, som jo er svært aktuelt, da det er mange "hackere" der ute, og datasystemene kan være sårbare. Så lang er Color Line forskånet for de de store angrepene, noe som i stor grad kan tilskrives de innebygde sikkerhetssystemene.

Dette går igjen over på kompetanse hos de ansatte, en egenskap som vektlegges i alle avdelinger, både til sjøs og på land.  Color Line viderefører sitt lærlingeprogram, både i catering, på dekk og i maskin. Målet er å få flere kvinner inn i de maritime yrker.

Til slutt åpnet Einar for spørsmål fra våre medlemmer, og kunne fortelle oss at det for tiden ikke er noen planer om nye eller utvidede ruter. Muligheten for å erstatte Stena Line fra Oslo til Nord-Jylland, en ny Color Festival, var aldri aktuelt.

Det er foretatt en omfattende oppgradering av Color Fantasy i forbindelse med 20-års jubileet senere i år, og det forundrer vel ingen om Color Magic vil oppleve det samme om 4 år.

Videre ble det stilt spørsmål angående våre betingelser for reiser og handling om bord. Her ble det igjen presisert at våre muligheter er styrt av eksterne krefter, nemlig skattemyndighetene. Color Line er underlagt de samme regler som andre reiselivsbedrifter, og med leve med at overtredelse av disse reglene kan medføre straff. Vi pensjonister får nok bare være glade for at vi lov til å være med på lasset, og håpe at det kommer til å vare lenge.

Seniorklubben takker Einar Monstad for at tok seg tid til å informere oss.