Kvote for tax-free shopping.

Kvote for tax-free shopping.

Publisert av Erik Undrum den 19.05.22.

Hallo til alle handleglade medlemmer.

Styret i seniorklubben har fått spørsmål angående gjeldende kvote for tax-free handel for Color Line ansatte og pensjonister.

Medlem Hans Kristian Hønsvall har registrert at restsummen etter handling om bord er forskjellig avhengig av hvilke skip du har reist med. 

Det viser seg at Color Line for tiden opererer med to ulike datasystemer som ikke helt "snakker" med hverandre. 

I stedet for å forsøke å forklare noe jeg ikke forstår selv, velger jeg å gjengi svaret Hans Kristian har mottatt fra Color Line:

Hei Hans Kristian

Takk for din mail. Jeg har forståelse for at dette ser rart ut, for det er litt rart.

For det første har vi byttet ombordsystem (til DOBS) på transportskipene. Hybrid, Viking Su1 og Su2 har fått nytt salgs og logistikksystem.

Disse skipene overfører data seg i mellom. Det betyr at om du har handlet på Hybrid vil det vises på gjenværende

saldo på de øvrige transport skipene. MEN; denne replikeringen ble startet 28 mars 2022, hvilket betyr at kjøp gjort mellom 01.01 – 28.03

ikke er med i saldoene. Vi håper å få implementert disse manglende kjøpene før sommeren men det avhenger av leverandøren.

 

For det andre så benytter det nye systemet brutto prinsippet). Så kvoten i DOBS er kr 36000,- inkludert rabatten.

Oscar, som vi fortsatt har på Oslo – Kiel, benytter nettoprinsippet og har kvote på kr 27000,- fratrukket rabatt.

 

For det tredje så er ikke Oscar implementert med DOBS, så det er ingen automatisk oppdatering av kvotene mellom de to systemene.

Vi har fått til en manuell oppdatering av DOBS, ved at vi kan ta ut filer fra Oscar og importere i DOBS og på den måten oppdatere kvotene.

Denne oppdateringen går kun en vei, Oscar til DOBS, men dessverre ikke den andre veien. Oppdateringen er manuell og er ment å kjøre

4 – 6 ganger i året.

 

Så veien videre:

Vi håper å få implementer transaksjonene fra 01.01 – 28.03  innen sommeren, og med periodiske manuelle filimport fra Oscar så skal saldoene i DOBS bli mer korrekte. Oscarsaldoene derimot vil vi ikke kunne oppdatere med DOBS tall.

 

Så lenge vi har Oscar må vi alle sammen selv holde kontroll på hva vi har handlet i de to systemene for å unngå fordelsbeskatning.

 

Håper dette var litt oppklarende i en litt forvirrende overgangsfase.  

 

Ha en riktig fin nasjonaldagsfeiring i morgen.     

 

 

Med vennlig hilsen

 

Bjørn Thon   Driftskoordinator Oscar HK

 

Color Line AS

 

Håper dett kan være til litt hjelp. Selv kommer jeg til å følge med på kassalappene fra transportskipene, og håpe på at eventuelle beløp belastet på reise til Tyskland etter hvert kommer med i regnestykket her.

Erik Undrum.

Fremtidig sending