Medlemsmøte med akevitt hos Anora på Gjelleråsen.

Nok en gang hadde vi valgt å legge medlemsmøtet utenfor Hjortnes. Forrige gang opplevde vi jo en svært vellykket dag på Aass bryggeri i Drammen, denne gangen hadde vi valg litt sterkere varer som tema for dagen, nemlig norsk akevitt hos Anora på Gjelleråsen, rett utenfor Oslo. Alt i alt var vi 18 deltagere denne dagen som møttes for felles transport fra Oslo S. Vi hadde god tid til avtalt omvisning som vi benyttet til å studere utstillingen rett innenfor inngangen.

Etter å ha iført oss vernseko, gule vester og navneskilt, startet Gudrun turen rundt i virksomheten. Vi fikk under veis en innføring i historie og eierforhold opp gjennom årene. Det var med tydelig stolthet hun formidlet av sine kunnskaper om norsk akevitt.
Vi fikk en innføring i hvordan de forskjellige akevittene oppsto og hva som gjør at det samme utgangspunktet, potetsprit fra Norge, finnes i så mange smaksvarianter. Kodeordene her må jo være krydder og lagring. Dill og karve er gjennomgående krydder. Fatene som benytte til lagring, er gamle sherryfat, hovedsaklig fra olorosoproduksjonen. Lagring foregår over forskjellig antall år, noe som medfører at det samme produktet kan ha vidt forskjellige karakter.
Alt i alt var det en svært innholdsrik time vi tilbragte sammen med Gudrun.




Etter omvisningen var det duket for et måltid bestående av viltgryte med ris, øl og akevitt(er). Vi fikk smake på tre forskjellige akevitter og vi ble også foret med mere kunnskap om produktene.
Måltidet ble avsluttet med kaffe/avec, og i anledning stedet vi befant oss, var den tradisjonelle cognacen selvsagt byttet ut med en velegnet akevitt.
Intet møte er jo komplett uten en liten utlodning, så også denne gangen fikk vi noen lykkelige vinnere av gavekort fra en ikke ukjent butikk i samme bransje som dagens vertskap.
Vi takket for oss til Anora og Gudrun, og ble fraktet tilbake til sutgangspunktet Oslo S.
Dere finner flere bilder fra akevittbesøket på: colorsenior.klubb247.no